Παραλίες Σιθωνίας στη Χαλκιδική

Η Σιθωνία είναι ένας όλο και πιο δημοφιλής προορισμός. Μπορεί να μην έχει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της απέναντι χερσονήσου της Κασσάνδρας, παρόλαυτα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες και διασκέδαση.

Οι καλύτερες παραλίες Σιθωνίας

Λαγόμανδρα
Μία από τις πιο διάσημες παραλίες Σιθωνίας. Μία αμμώδης ακτή σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον περίπου 15χμ από τη Νικήτη.

Ένα μικρό πευκόδασος ακουμπά την παραλία και προσφέρει τη δροσιά κα τη σκιά του στους επισκέπτες. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο ενώ διαθέτει πολλές ευκολίες και δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ. Κάθε χρόνο παίρνει γαλάζια σημαία.

Καλόγρια
Μία όμορφη και δημοφιλής παραλία μόλις 5χμ νότια της Νικήτης,

Είναι διάσημη για την άσπρη λεπτή άμμο και τη βραχονησίδα λίγα μέτρα από την ακτή. Υπάρχει ένα beach bar στα βόρεια της παραλίας που προσφέρει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Έχει εύκολη πρόσβαση από το δρόμο, όμως το πάρκιν είναι δύσκολο τις ώρες αιχμής το καλοκαίρι.

Κοβιού
Ένας χαλαρωτικός κολπίσκος με ζεστά γαλαζοπράσινα νερά περιτριγυρισμένος από βράχια και πεύκα.

Πιθανόν η πιο όμορφη παραλία κοντά στη Νικήτη και από τις πιο όμορφες παραλίες Σιθωνίας. Η άμμος είναι ψιλή και το μεγάλο πλάτος της παραλίας την κάνει ιδανική για ηλιοθεραπεία. Η βραχώδης ακτογραμμή που περιβάλλει τον κόλπο είναι ιδανική για εξερεύνηση του βυθού.

Τριστινίκα
Μία μεγάλη εξωτική παραλία που έρχεται σε αντίθεση με το βραχώδες, σχεδόν άγριο τοπίο της νότιας Σιθωνίας.

Αυτή η άνετη και όμορφη παραλία βρίσκεται κοντά στη Τορώνη περίπου 40χμ από τη Νικήτη. Προσφέρει άφθονες ευκολίες και είναι κατάλληλη για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το μπαρ Έθνικ που βρίσκεται στο νότιο άκρο, αξίζει οπωσδήποτε μία επίσκεψη ιδιαίτερα κατά το ηλιοβασίλεμα.

Καβουρότρυπες
Ένα αληθινό διαμάντι ανάμεσα στις παραλίες Σιθωνίας!

Δεν πρόκειται για μία μοναδική παραλία αλλά μια σειρά κολπίσκων κατά μήκος μιας βραχώδους ακτής με το δάσος να κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα. Μερικοί κολπίσκοι είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα. Δεν υπάρχουν πολλές ευκολίες και η παραλία είναι δημοφιλής σε όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

Βουρβουρού
Ένας πανέμορφος συνδυασμός από κολπίσκους, μία βραχώδης ακτογραμμή και μία αλυσίδα νησίδων λίγο έξω από την ακτή, δημιουργεί μία πραγματικά τροπική εμπειρία.

Η Βουρβουρού, μόλις 11χμ από τη Νικήτη είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς στη Σιθωνία. Το Καρύδι με τους άσπρους βράχους του είναι η πιο διάσημη παραλία της περιοχής. Επισκεφτείτε επίσης τη λιμνοθάλασσα στο Λιβάρι και τη Διάπορο, τη μεγαλύτερη από τις νησίδες της Βουρβουρού.